Webbplats för att utbilda om el på högstadiet

Publicerad 21 maj 2014, 13:32

Svensk Energi och Mälarenergi har lanserat e-läromedlet Elsajten, med ambitionen att högstadieelever ska lära sig att förstå el och elens roll i samhället, men också hur elsystemet håller på att förändras.

Elsajten ska vara utvecklad utifrån läroplanen, och ger lärarna verktyg för att ”bredda och fördjupa undervisningen kring de för framtiden så viktiga elfrågorna”.

– Många ungdomar vill arbeta med sådant som spelar roll och gör skillnad, de vill vara med och forma framtiden. I elbranschen får de möjlighet att göra bådadera. Kanske som elkraftstekniker som ser till att folk får elen tillbaka efter en storm, kanske som forskare av nya klimatvänliga energislag. Det är därför Elsajten inte bara talar om de tekniska aspekterna av el – utan också vad vi använder elen till, säger Lena Lundberg, skol- och rekryteringsansvarig på Svensk Energi.

Förutom undervisningsmaterial innehåller Elsajten handledning för lärare och enligt upphovsmännen är det möjligt att påbörja undervisningen direkt.