Nya medarbetare och utbyggnad för SSE AB

Publicerad 14 apr 2014, 12:46

Fem elektriker börjar sina nya jobb på elinstallationsföretaget

Sydsvenska Elanläggningar AB (SSE) i Blomstermåla efter påsk. Företagets vd Magnus Holmquist berättar att starka kundrelationer, teknisk kompetens och Elrätt varit viktigt för det goda orderläget.

Beställningarna hos SSE AB duggar tätt. I dag har företaget runt 60 anställda som arbetar med elinstallationer, automatikstyrning och programmering. För att möta kundernas behov anställs fem nya medarbetare.

– Jag kan inte svara på hur mycket av uppgången som beror på en generell konjunkturuppgång, men säkert är att vi jobbar långsiktigt. Vår vision är att bli det bästa elteknikföretaget i branschen när det gäller teknik, kompetens, kundrelationer och arbetsplats, säger Magnus Holmquist till Elinstallatören.

SSE AB, som är medlem i Elektriska Installatörsorganisationen (EIO) och ett Elrätt-företag, har satsat en hel del på marknadsföring i tidningar, på vägskyltar och på annan annonsering, och dessutom har företaget genomfört runt 3 500 timmars utbildning under förra året, bland annat inom Elrätt.

– Elrätt är en mycket bra satsning, det har hjälp oss, säger Magnus Holmquist.

Dessutom bygger SSE AB nu även ut sina lokaler, men det har egentligen inget att göra med att företaget har många beställningar.

– Vi vill kunna säkra projekt inför framtiden som kräver mer utrymme. Vi får dessutom en säkrare och bättre arbetsmiljö för våra anställda, säger Magnus Holmquist.

Han säger att det är uppenbart hur stor roll tekniken fått i elteknikbranschen.

Det är lite svårt att se någon särskilt stark trend i typer av beställningar men tekniknivån har en stadig uppgång, inom till exempel KNX. Det gäller överlag.
Magnus Holmquist

Och, avslutar Magnus Holmquist:

– Vi ska vara det naturliga och självklara elteknikalternativet. När en kund tänker ”elektriker” ska de tänka på SSE.