Bravida får trafikverkets arbetsmiljöpris

Publicerad 10 feb 2014, 10:50

Full poäng – det gav Trafikverket till Bravida för hanteringen av både arbetsmiljö och miljö vid arbetet med Norra länken. Därför får Bravida årets arbetsmiljöpris.

Arbetsmiljöpriset tilldelas det företag som bland annat bäst visat upp ett ”systematiskt arbetsmiljöarbete och engagemang för att skapa en säker arbetsmiljö” och som även lyckats minska antalet arbetsplatsolyckor. Det har Bravida gjort, och tar därför hem det prestigefyllda priset.

Trafikverket skriver i sin motivering bland annat att Bravida fått maximal poäng för hantering av arbetsmiljö och miljö under 2013, och har ”god ordning både vad det gäller dokumentation och förhållandena på arbetsplatsen”.

– Bravida har en nollvision vad det gäller arbetsmiljö- och miljöskador och det här priset är ett kvitto på arbetet mot vår vision. Därför känns det också extra roligt att kunna visa på högsta betyg i dessa frågor, säger Filip Bjurström, divisionschef på Bravida, i ett pressmeddelande.

Bravida mottar priset tillsammans med PEAB.