Logga in
Detta är en annons från Elmia Solar
Detta är är en annons från Elmia Solar

Elmia Solar sätter fokus på den senaste tekniken inom sol, laddning, lagring och installation

Den 13–15 februari 2024 arrangeras Elmia Solar, Nordens största fackmässa inom sol, laddning, lagring och installation på Elmia i Jönköping.
–  Med Elmia Solar vill vi skapa möjligheter för branschen att göra affärer, knyta kontakter och få en uppdatering om den senaste tekniken, säger Elin Rickardsson, mässansvarig för Elmia Solar.

Elmia Solar kommer att samla ett hundratal utställare under ett och samma tak under tre dagar. Det blir ett brett utbud av produkter och lösningar som visas på mässan – alltifrån solpaneler och växelriktare till energilagring och elbilsladdning. Flera internationella företag från bland annat Kina, Tyskland och flera nordiska länder finns representerade bland utställarna. Några klara utställare är bland annat Nordmont, Fronius, Longi, SAJ och Ferroamp samt grossister som EWS, KP Energy och Aprilice.

Efter den första mässdagen arrangeras även ett branschmingel som erbjuder goda möjligheter att knyta nya kontakter under avslappnade former.

Scenprogram med fyra aktuella spår

I scenprogrammet, som utformas tillsammans med branschföreningen Svensk Solenergi, kommer viktiga frågor som regelverk, behörighet, kompetensförsörjning, arbetsvillkor, hållbarhet och säkerhet att belysas.

Elin Rickardsson

–  Tillsammans med Svensk Solenergi har vi satt ihop ett scenprogram som följer fyra spår: framtidens energisystem, utbildning och kompetens, säkerhet samt framtidens elnät och markanvändning. Vår ambition med programmet är att såväl politiker som forskare, beslutfattare och förstås även representanter från solenergibranschen ska komma till tals, berättar Elin Rickardsson.

Bland seminarierna i scenprogrammet finns bland annat E.ON, som kommer att tala om ”Elektrifieringen av Sverige”, och Cecilia Axelsson, elsäkerhetsexpert på Installatörsföretagen, som kommer att tala kring temat elsäkerhet. En annan höjdpunkt i programmet är Mikael Nordlander, utvecklingschef för Vattenfalls industrisamarbeten, som kommer att uppdatera publiken om Vattenfalls syn på energisystemet och framtida lagringsmöjligheter.


Solteknikdagen 13 februari

I samband med Elmia Solar, den 13 februari, kommer Installatörsföretagen att genomföra sin uppskattade halvdagskonferens Solteknikdagen, som syftar till att öka kompetens och kunskap inom området.

Varmt välkommen till branschens nya mötesplats Elmia Solar i Jönköping!
Läs mer och registrera kostnadsfri entrébiljett på elmia.se/solar