Logga in

”Det luktar konstigt, sa kunden”

Publicerad
13 mar 2024, 16:12

Johan Hallingstam kom till ett jobb där man gång på gång återställt jordfelsbrytaren tills det inte gick längre … och en ”lätt doft av brand och rök kunde kännas”.

Johan Hallingstam lade upp denna bild i Elfel med bildtexten ”Säkringen går ibland och det luktar konstigt sa kunden. Efter en stunds felsökning hittade jag detta inbyggt bakom köksskåpen.”

Mer elfel
”Ingen elektriker kan lyckas med så mycket fel”

Läs också:
”Första MacGyver-lösningen jag hittat”

För Elinstallatören berättar han att han blev inkallad till ett parhus i Stockholm och att i huset ligger en sängliggande dam på övervåningen som hemtjänsten pysslar om. 

– Säkring och jordfelsbrytare löste ut vid matlagning och de återställde tills det inte gick längre och en lätt doft av brand och rök kunde kännas. 

Efter en stunds felsökning fick Johan Hallingstam tillstånd att riva överdelen på köksskåpet och fann då en före detta kopplingsdosa med skruvplint.

Läs också:
”Jag har lärt mig hur myrbon ser ut”

– Det hadde brunnit rejält, någon centimeter på takbjälken var kol. Som tur var hade det självslocknat, annars hade huset säkerligen brunnit ned. Vägg i vägg bor det en barnfamilj, så det kunde ha slutat riktigt illa.