Logga in

”Underbara kunder – gjorde hela min dag”

Publicerad
8 mar 2019, 10:31

Häromdagen när vi rensade anmälda inlägg i Elfel dök en solskensbild upp som det faktiskt sved att behöva ta bort. Elektrikern Myléne Gustafsson vågade bryta mot gruppreglerna och lade upp en bild på en kopp kaffe och ett fat med kakor hon fått ute hos en kund. Ja, vi blev tvungna att steka kakorna – men ringde upp Myléne.

Myléne Gustafsson.– Det var jättekul att få mycket respons och många kommenterade med sina egna historier, och det var det som var tanken när jag lade upp bilden, att få fler att berätta, säger Myléne.

Läs också: Johan håller liftarna i gång under alpina VM i Åre

Hur ofta händer det att du blir bjuden på något ute på jobb?

– Kaffe är ju vanligt att man får hos privatkunder, om det är för att jag är tjej eller kille vet jag inte, men många blir surprisade och glada när de ser att det är en tjej som kommer; ”jaha, är du elektriker” får jag höra rätt ofta.

Till bilden på kakorna hon lade upp i Elfel hade Myléne Gustafsson skrivit: ”OBS, INGET ELFEL. Kunden ringer och ingen annan än jag fick komma och felsöka. Kommer ut och blir välkomnad med detta. Underbara kunder, gjorde hela min dag. Hoppas ni alla inte bara stöter på problem utan också får lite glädje och feedback. BAMSEKRAM till er alla som står ut! Ni är grymma!”

Läs också: 7 sätt att fixa el efter strömavbrottet – har du koll på alla?

– När vi nästan ätit klart kommer hon ut igen och då har hon med sig fat med pannkakor! Så man får små fina gester ibland.

Och det är inte första gången hon är med om något trivsamt ute på jobb.

– En gång var jag och en kollega ute på ett jobb i Huddinge hos ett äldre par som dessutom hade en väninna över för att hålla koll på hantverkarna. Vi frågade om vi fick låna deras mikro för att värma våra matlådor, det fick vi så klart. Damen torkade till och med av bordet i finrummet och dukade fram tallrikar och bestick, och jag tyckte att ”men lilla hjärtat, det behövs inte, vi har ju med sådant”, men vi tackade och när vi nästan ätit klart kommer hon ut igen och då har hon med sig ett fat pannkakor med sylt och grädde! Så man får små fina gester ibland.

Läs också: Mr. Vätgas lagrar solenergin till vintern

– En annan gång var jag ute hos en kund ganska långt ute i norrort, själv bor jag i Nynäshamn. Då det visade sig att kunden samma dag skulle ta Gotlandsfärjan från Nynäshamn och tänkte åka taxi till den sa jag till henne: ”Det blir ju svindyrt, spara pengarna och åk med mig i stället”. Och det gjorde hon, när vi skulle säga hejdå tog hon fram en flaska vin som tack.

Har du varit med om något fint som du vill berätta om? Vi på Elinstallatören vill höra mer solskenshistorier! Mejla henrik.sannesson@elinstallatoren.se och förgyll våra och andras dagar!