Logga in

Instalco köper specialist på industriel

Publicerad
8 jan 2019, 10:56

Instalco kliver in på området elkraft och distributionsnät inom processindustri genom förvärv av El Kraft Teknik & Konsult i Sala AB, EKTK.

PRESSMEDDELANDE FRÅN Instalco

EKTK med säte i Sala är specialiserade på el inom processindustrin där de bland annat installerar ställverk, transformatorer, skenbryggor och kraftstationer. Bolaget har ett 30-tal anställda och för verksamhetsåret 2017 uppgick omsättningen till cirka 72 miljoner kronor.

Detaljhandel fokus för instalcoförvärv

– EKTK:s specialisering inom industrin är ett intressant område för Instalco att växa i. Samtidigt som det stärker oss inom el så blir de ett bra komplement till våra andra bolag. EKTK har trots sin 12-åriga historia en lång och gedigen erfarenhet i sin ledning och personal, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Nord.

Instalco köper 100-miljonersbolag i Östergötland

Bolaget har hela Sverige, och inom vissa projekt hela världen, som arbetsfält. Bland kunderna finns bland andra ABB, Siemens, Stora Enso, Stockholm Exergi, ESS, BillerudKorsnäs, Vattenfall, Eon, Mälarenergi, Stockholm Vatten, NorrEnergi och Boliden.

EKTK startade 2006 av Magnus och Joakim Ihrfors som idag leder bolaget vilka också kommer att vara kvar i sina positioner. Bolaget ägs av JVAInvest AB och SaPema Förvaltning AB där dotterbolagen El Kraft Teknik och IMEC Kraftteknik AB finns vilka samtliga ingår i förvärvet.

Triton säljer infratek

– Att bli en del av Instalco blir en ny skjuts för vår utveckling med de möjligheter inom expansion och synergier det ger. Det känns verkligen spännande för vår framtid då vi även jobbar med installationer i skolor, vårdhem och sjukhus där Instalco är stora, säger Joakim Ihrfors på EKTK.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i El Kraft Teknik & Konsult i Sala AB med tillträde idag 7 januari.