Logga in

“Elektrikerna säger att det sparar både tid och knän”

Publicerad
22 nov 2018, 09:46
| Uppdaterad
24 feb 2021

Ebecos klips för värmekabel ersätter buntband i golvvärmeinstallation på rotnät och kan halvera installationstiden. Produkten belönades med utmärkelsen Bästa Elnyhet på Elmässan. Grattis Ebeco och produktchef Peter Gustavsson!

– Tack! Det är jättekul att få lite uppskattning, säger Peter Gustavsson.  

Ebecos nyhet Cable Clip fick ett varmt mottagande på Easyfairs Elmässa i Stockholm i oktober. Klipsen trycks fast på ett armeringsnät och håller sedan golvvärmekabeln på plats.

Fanns det ett heureka-ögonblick när ni kom med idén?

– Det var i dialogen med kunderna som idén kom upp. Många äldre installatörer drar sig för att göra den här typen av jobb. Det sliter att stå på knä på ett rotnät och det tar mycket tid att fästa golvvärmekabel med buntband eller tc-klammer, säger Peter Gustavsson.

Ebeco är stora i Sverige på golvvärme. Enligt Peter Gustavsson är cirka 30 procent av alla golvvärmeinstallationer gjorda på rotnät. Ofta är det andra yrkeskategorier, plattsättare eller byggare, som har lagt nätet som en förstärkning av golvkonstruktionen inför plattsättning.

– En del installatörer väljer det också själva eftersom det förenklar läggningen av golvvärmekabeln, speciellt nu, säger Peter Gustavsson.

Utöver förstapriset i Elmässans tävling Bästa Elnyhet har klipset fått mycket positiv feedback direkt från kunderna. Enligt Ebeco vittnar elektriker i sociala medier om att tiden halveras.

Ebeco räknar med att klipsen kommer bli en storsäljare. En förpackning innehåller 250 stycken som räcker till 4–5 kvadratmeter, det vill säga ett normalstort svenskt badrum.

Vad är styrkan i produkten?

– Enkelheten. Besparingen i tid och ergonomi. Det märkte vi på mässan, att det är en produkt som är lätt att förstå syftet med, säger Peter Gustavsson.