Logga in

VVS-montör döms för elchock

Publicerad
6 apr 2017, 10:19

En man i Halland döms till villkorlig dom och dagsböter efter installation av en ny varmvattenberedare. En kvinna som duschade fick en kraftig elchock.

Kvinnan i Halmstad anlitade VVS-montören från Oskarström vid en renovering av lägenheten. Montören installerade bland annat en ny varmvattenberedare som en elektriker sedan skulle koppla in. Men elektrikern hade inte tid att komma samma dag. Därför gjorde VVS-montören eljobbet själv, med instruktioner över telefon.

Senare på kvällen tog kvinnan en dusch och fick då en kraftig elchock. Hon föll ihop på golvet, men kunde efter en stund åla sig ut och kalla på hjälp. Varmvattenberedaren var felkopplad och montören hade inte kontrollerat att den fungerade korrekt efter installationen.

VVS-montören döms nu av Halmstads tingsrätt för vållande av kroppsskada vid händelsen i slutet av september förra året. Mannen får villkorlig dom och ska betala 70 dagsböter om 270 kronor. Dessutom ska han betala skadestånd till kvinnan om 11 432 kronor samt kostnader för försvararen och målsägandebiträdet.