ANNONS

”Inom elbranschen är affärssystem likställt med SoftOne”

JoSwe El har försett Gotland med helhetslösningar inom el för såväl privatpersoner som kommuner och statliga verksamheter i över 20 år. Gunilla Johansson är ekonomiansvarig och har hand om personalfrågor för de 20 anställda likaväl som ekonomifrågor för verksamheten som har en årlig omsättning på 30 miljoner.

Gunilla gick från revisionsbyrån Grant Thornton till det familjeägda företaget JoSwe El 2015. Vid den tidpunkten hade JoSwe El redan börjat arbeta med SoftOne GO order,mobilorder, redovisning, kund- och leverantörreskontra, projektredovisning och EDI. Med erfarenhet från andra liknande system sedan tidigare var det inte en stor omställning för Gunilla.

Gunilla Johansson.”Inom elbranschen är affärssystem likställt med SoftOne. Det är ett helhetssystem som är skräddarsytt för hantverkare och deras branschspecifika behov.
Gunilla Johansson

Hur har affärssystemet förändrat ert sätt att arbeta?

Affärssystem är avgörande i vårt dagliga arbete. När så mycket av arbetet sker digitalt och automatiserat får vi betydligt mycket mer tid och kan ha flera projekt på gång parallellt. Det har gjort att vi kunnat sätta nya, effektivare rutiner i vårt administrativa arbete.

Den största skillnaden för våra elmontörer är helt klart appen. Den förenklar deras arbete enormt. I och med att de alltid har telefonen med sig kan de enkelt och korrekt göra klart arbetsorderna direkt vilket även underlättar för oss på kontoret.

Elmontörerna på JoSwe El använder appen för att för att rapportera tid, projekt och order.I och med att systemet är molnbaserat behöver vi aldrig tänka på uppdateringar av programvara eller prislistor och inte heller back-up. Systemet är dessutom alltid tillgängligt, var man än befinner sig. Jag har kunnat arbeta från en strand i Thailand likaväl som från kontoret.

Vi uppskattar också miljöaspekten. Vi sparar in på så mycket papper och slipper arkivering och otaliga pärmar då allt ligger lagrat i systemet. Jag har gått från 40 pärmar till två.

När vi stött på problem i systemet har vi fått snabb och professionell hjälp av både vår säljkontakt och supporten. 

Vilka moduler och funktioner i systemet har störst inverkan på ert dagliga arbete? 

• EDI AUTOMATISERAR VÅR ARBETE

EDI är extra värdefullt för oss och besparar oss mycket administration. Våra elmontörer hanterar många artiklar vilket tidigare gjordes manuellt på varje faktura. Nu sker allt automatiskt, såväl på fakturan som i bokföringen. 

• TIDRAPPORTERING ÄR SNABB OCH SMIDIG
Samma sak gäller även Tidrapporteringen. Nästa steg för oss är att lägga till Lönehantering och då kommer även den att ske helt automatiskt.

• TOLKNING AV FAKTUROR UNDERLÄTTAR MYCKET
Tolkningstjänsten av leverantörsfakturorna är suverän, det finns ingen anledning att inte använda den. Alla fakturor ligger digitalt i datorn. Det betyder att alla kan nå och se dem och man slipper slå in fakturor manuellt och arkivera i pärmar. Att man kan skicka fakturor via e-post är ett stort framsteg för oss, det är så enkelt! Allt blir tillgängligt och samlat på en plats.

• PROJEKTSTYRNING GER ÖKAD KONTROLL
Projekten läggs upp på ett sätt i systemet som garanterar en tillförlitlighet i redovisningen och underlättar i bokslutet.

• APPEN GÖR MONTÖRERNAS ARBETE ENKELT
Det räcker att man har några få anställda för att man ska ha nytta av appen.

• TIDSREDOVISNING OCH ORDER GER ÖVERBLICK OCH KONTROLL
Använder man Tidsredovisningen och bygger på med Order får du en ovärderlig överblick och kontroll över din verksamhet.

Vinnare av SoftOnes Digitaliseringspris

JoSwe El tog hem förstapriset i kategorin Årets Digitala Vinnare i SOftOnes Digitaliseringspris förra året. De vann för sitt gedigna digitaliseringsarbete där de fullt ut tagit tillvara på funktionaliteten i SoftOne GO. Med en pragmatisk inställning och effektiva strategier har de väsentligt ökat verksamhetens ekonomiska och administrativa vinster och tillväxtpotential. Här är en intervju med VD Tony Johansson.

Vill du veta mer? Ta del av våra kostnadsfria, digitala presentationer. Läs mer och boka här.

FAKTA

SoftOne GO

Molntjänsten SoftOne GO är en riktig ”Software as a Service”-lösning. Det är ett helhetssystem anpassat för el- och VVS-företag med all funktionalitet du behöver för att kunna sköta ditt företag, till exemepel redovisning, avancerad prishantering för att få korrekta priser, automatiserade flöden som förenklar arbetsorderhantering, leverantörsfakturahantering, vidarefakturering, checklistor, självkontroll och lön etc.

Tjänsten är helt plattformsoberoende det vill säga tillgänglig när som helst och var som helst ifrån via en mobil, platta eller dator. Mobilappen som används flitigt ute på fältet är mycket uppskattad och beskrivs ofta som lättanvänd. Med hjälp av kommunikationsstödet i GO kan du enkelt och smidigt kommunicera med dina kollegor på kontoret eller ute på fältet. Läs mer på softone.se.

Fler nyheter