Mast- och installationstekniker

Skåne, Halland, Bohuslän och Västergötland | Ansök senast 31 december, 2021

Vill du vara med och bygga framtidens mobilnät?

Vi söker dig som har erfarenhet av byggnation, mobiltelefoni och radiolänk eller du som arbetar med exempelvis industrimontage eller inom andra installationsyrken.

Just nu pågår ett skifte i Sveriges mobila infrastruktur, där utrullningen av nästa generations mobilsystem, som bygger på 5G, nu tar fart och där Eltel spelar en viktig roll i utrullningen av den nya tekniken.

Du erbjuds spännande arbetsuppgifter inom 5G-utbyggnaden som mast- och installationstekniker. Du bidrar till att säkra det moderna samhället och bygger en hållbar och uppkopplad värld tillsammans med oss.

Hos oss blir du en viktig del av ett team som sätter säkerheten i det dagliga arbetet högt.

Vi är stolta över det fina resultatet av vårt arbetsmiljöarbete som är ett resultat av hårt och långsiktigt arbete.

Tillsammans med våra kunder arbetar du också aktivt med att minska vårt miljöavtryck och nå vårt miljömål – att halvera våra koldioxidutsläpp från fossila källor till 2025 – genom återvinning av material från våra uppdrag till vad vi tankar våra bilar med.

Du kommer att ingå i vårt affärsområde Communication, som erbjuder installation- och underhållstjänster till telekomoperatörer och andra ägare av kommunikationsnätverk. 

Vi tillhandahåller ett brett utbud av tjänster med fokus på design, planering, byggnation, installation, driftsättning, drift och underhåll av främst mobila inomhuslösningar för samtliga teknologier.

Dina arbetsuppgifter

Du erbjuds ett utmanande och stimulerande arbete i en expansiv bransch. Du kommer jobba såväl självständigt som tillsammans med dina kollegor för att på bästa sätt klara våra kundåtaganden utifrån kundens krav och förväntningar. Att arbeta som mast- och installationstekniker inom 5G mast/telekom innebär att du självständigt utför installation, driftsättning och felsökning på 5G-nät och mobilsiter.

Arbetet utförs i fält i arbetslag om 2-3 personer på våra kunders anläggningar runt om i Sverige. Du kommer i första hand arbeta i Skåne, Halland, Bohuslän och Västergötland men även andra platser i Södra Sverige kan bli aktuella. Din tillhörighet blir i ett av våra team som vi har i aktuell geografi vilket är Team Malmö/Helsingborg, Team Göteborg, Team Uddevalla och Team Skövde/Jönköping.

Resor veckovis med logi på annan ort ingår i tjänsten, vanligen måndag-torsdag, men även längre perioder kan förekomma.

Antalet resdagar om året kan variera beroende på var installationsplatsen finns, 150-200 resdagar/år är normalt för denna tjänst.

Vem är du?

Du känner ansvar och engagemang i ditt arbete. Du tar initiativ och uppvisar god social förmåga i kontakter och samarbete med andra, både internt och externt. Du har förmåga att skapa och bibehålla goda kundkontakter. Du är flexibel och ger god service och kvalitet i våra kunduppdrag och fullgör arbetsuppgifterna på ett affärsmässigt sätt.

Då en del av arbetet utförs på hög höjd behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och inte vara höjdrädd.

Krav för anställning

 • Du har 3-årigt gymnasium, el-/teleteknisk inriktning eller motsvarande kompetens
 • Körkort, lägst B-behörighet
 • Kunskaper i svenska språket men även engelska som gör att du obehindrat kommunicerar med och förstår andra i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har

 • Elbehörighet
 • Mastintyg enligt AFS2000:6
 • Arbete på tak, intyg/utbildning
 • Heta arbeten, intyg/utbildning
 • Erfarenhet av byggnation/underhåll av antennsystem för GSM, UMTS, LTE och radiolänk
 • BE-körkort
 • Lyft och koppling av last
 • Förarbevis mobil arbetsplattform
 • Förarbevis terränghjuling och skoter

Ansökan och frågor

Välkommen med din ansökan, gärna så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via länken här i annonsen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse.

Tjänsten kan blir aktuell för säkerhetsklassning. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Teamledare Thomas Nilsson 070-682 37 37.

ANSÖK HÄR!