Logga in

Assemblin shoppar el i Norge

Publicerad
20 aug 2018, 10:16

Bolaget omsätter över 100 miljoner norska kronor och har sin tyngdpunkt i medelstora projektuppdrag. Bolaget får ansvar för all elverksamhet i norska Assemblin.

Pressmeddelande från Assemblin:

Assemblins norska verksamhet har förvärvat elentreprenören Wennevolds Elektro AS, och stärker därmed sin kapacitet och position som elinstallatör.

Wennevolds Elektro AS har cirka 35 anställda med en årsomsättning på cirka 117 MNOK. Bolaget har hög kompetens inom elteknik med tyngdpunkt på medelstora projektuppdrag kring Oslo och i Östlandsområdet.

Läs mer: Så ser vd:arna på Assemblins framtid

– Även om vi har elkapacitet idag har vi varit för små för att kunna åta oss större projekt, och vi har därför under en tid letat efter en etablerad elverksamhet som kan ge oss den kapacitet och slagkraft som vi önskar. Wennevolds Elektro är en välrenommerad verksamhet som passar Assemblin bra både kompetens- och kulturmässigt. Vi välkomnar med glädje våra nya medarbetare, kunder och leverantörer, säger Torkil Skancke Hansen, affärsområdeschef och vd för Assemblin i Norge.

Läs mer: Det vände för Assemblin 2017

Knut Wennevold, vd på Wennevolds Elektro, kommer att få en central roll i Assemblin Norge som ansvarig för all elverksamhet.

– Den här affären är positiv för båda parter. I samtalen med Assemblin har vi konstaterat att vi har samma fokus på människor, relationer, kvalitet och utveckling. Vi kompletterar också varandra organisatoriskt: Wennevolds Elektro är starka på projektsidan, medan Assemblin i Norge är starka inom service. Tillsammans blir vi en starkare leverantör, säger Knut Wennevold.

Läs mer: Stororder för Assemblin

Affären genomfördes den 2 juli och kräver sedvanligt godkännande från konkurrensmyndighet. Wennevolds Elektro flyttar till Assemblins lokaler i Oslo.

– Det här blir ett bra komplement till vår norska verksamhet. Tillsammans blir vi en mer robust och konkurrenskraftig aktör inom elområdet, vilket stärker vår position på den norska marknaden, säger Mats Johansson, vd och koncernchef på Assemblin.

Läs mer: Klart med namnbytet