Detta är en annons från Enequi AB

Detta är är en annons från Enequi AB

En fulladdad framtid för elinstallatörer

Den svenska marknaden för energilager växer så det knakar. Snart kommer tusentals hem ha tillgång till sina egna energilager för att bättre kunna hantera både elanvändning och styrning. Den nya tekniken innebär stora förändringar för fastighetsägare, och stora möjligheter för behöriga installatörer.

Här är fem saker du behöver veta som elinstallatör:

1. Energilagring är mer än bara batterier

Vissa energilager erbjuder mer än andra. Med rätt inbyggd intelligens kan systemet lära sig konsumtionsmönster, lagra energi utifrån morgondagens väderprognos och säkerställa att lågkostnadsenergi alltid finns tillgänglig. I Smart Grid nät kommer det intelligenta energilagret även kunna kommunicera mot andra enheter i fastigheten och med elnätet, vilket bidrar till mer flexibel tillgång till ren energi för alla. 

2. Off-grid solel behöver lagrad energi

Svenska hushåll skaffar solpaneler som aldrig förr. Men få vet att växelriktaren går på el, vilket innebär stora problem vid strömavbrott. Med hjälp av rätt energilager kan du erbjuda dina kunder möjligheten att koppla bort sig från elnätet vid strömavbrott och fortsätta producera, lagra och använda egen el.

”Som certifierad Enequi-installatör kan du hjälpa dina kunder ta steget mot en renare framtid redan nu.”

3. Energilager hjälper till att kapa energitoppar

Tidstariffer har redan införts i flera elnät, och många kunder kommer snart känna av dyrare elräkningar. Oavsett om det är solenergi man vill lagra eller energi direkt från nätet så ser det smarta energilagret till att man lagrar el när den är billig och slipper köpa när den är som dyrast.

4. Ladda bilen med solenergi

Solpaneler producerar energi på dagen, men de flesta laddar bilen på kvällen. Energilager löser dilemmat genom att optimera laddningen så att den kan ske med enbart solel från panelerna på taket.

5. Slippa säkra upp

Ökad elanvändning – och framförallt fler elbilar – leder ofta till problem med säkringen. Med rätt dimension på energilagret kan man klara sig utan att säkra upp, vilket leder till lägre abonnemangsavgifter.

Vill du lära dig mer?

Som certifierad Enequi-installatör kan du hjälpa dina kunder ta steget mot en renare framtid redan nu. Som behörig elektriker får du en gedigen utbildning med ett genomtänkt installationskoncept, lokal support och massor av nya kunder.

Gå in på Enequi.com och anmäl dig till en fulladdad framtid.