Regionchef Nord till Assemblin El

Assemblin är en av Nordens ledande installations- och servicekoncerner med verksamhet på över 100 orter i Sverige, Norge och Finland. Assemblin utformar, installerar och underhåller tekniska system för el, värme, sanitet och ventilation i industrier, offentliga och kommersiella fastigheter samt bostäder.

Assemblin är en viktig del av den svenska installationsbranschens historia. Kulturer, kompetenser och människor från en rad framgångsrika företag har vävts samman och bildat det som idag är en ung koncern med en lång historik. Assemblin ägs sedan 2015 av Triton.

Assemblin El är ett av Sveriges ledande elinstallationsföretag, och det största av fem bolag inom Assemblin-koncernen. Bolaget står för närmare 40 procent av omsättningen, med en verksamhet som omfattar ett 70-tal orter i Sverige med omkring 3 000 anställda och en omsättning på 3 900 MSEK. Assemblin El erbjuder heltäckande och hållbara lösningar för allt inom el – projektering, installation och service. Bolaget erbjuder även spetskompetens inom fastighets- och industriautomation, säkerhet, kraft, data och telekom, samt har egna elektromekaniska verkstäder.

Din roll

Som Regionchef kommer du att leda det strategiska arbetet i Region Nord med fullt ansvar för regionens resultat. Regionen består av sju filialer belägna i Gävle, Sundsvall, Umeå, Skellefteå, Piteå och Luleå. Utsikterna i regionen är positiva med god tillväxttakt och hög kundnöjdhet, och fokus för Regionchef Nord kommer att bli att vidareutveckla och leda regionen genom en expansiv fas med fokus på tillväxt, lönsamhet och kundnöjdhet. Som Regionchef Nord är du ytterst ansvarig för resultat, personal och arbetsmiljö för hela regionen, ingår i Assemblin Els ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Placeringsort för tjänsten är flexibel inom ramen för de verksamhetsorter Region Nord täcker. Regelbundna resor till samtliga filialer, enligt egen planering, ingår i rollen.

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att du har mångårig erfarenhet av ledande positioner inom elbranschen, med mycket god förståelse för marknaden och ett stort affärsmässigt perspektiv. Du är resultatorienterad och kommunikativ, med god förmåga att inspirera och skapa engagemang. Därtill ser vi att du har:

  • Erfarenhet av och djup förståelse för elbranschen
  • Erfarenhet av att leda en resultatenhet samt att driva och utveckla affärer och kundrelationer
  • Erfarenhet av personalansvar
  • Erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete
  • Starkt track record av att driva lönsamhet och tillväxt.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Navigio. Om du har frågor kring rollen, tveka inte att ta kontakt med Adam Söderberg på adam.soderberg@navigio.se Vi ser fram emot att din ansökan, urval sker löpande.

Om Assemblin-koncernen

Assemblin är en komplett installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Vi utformar, installerar och underhåller tekniska system för luft, vatten och energi. Vår vision är att skapa smarta och hållbara installationer som får byggnader att fungera och människor att trivas. Genom nära och lokala samarbeten och en stark organisation i ryggen gör vi det möjligt. 

Vi har en omsättning på drygt 9,7 miljarder kronor och cirka 5 900 engagerade medarbetare på runt 100 orter i Norden. 

Läs mer om oss på www.assemblin.se