El- och automationstekniker

 

Kalmar Vatten AB är ett kommunägt bolag som har till uppgift att förse kommuninvånarna med bra dricksvatten och rena avloppsvattnet innan det når Kalmarsund. Vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001. 

Bolaget har ca 110 medarbetare och är uppdelat på avdelningarna: vatten, avlopp, produktion, utredning, stab och ekonomi. I Kalmar kommun har vi ca 60 000 personer anslutna samt ett stort antal företag och andra samhällsinstitutioner. Vi står inför en utmanande och dynamisk framtid vad gäller krav på dricksvattenproduktion och avloppsrening, sanering av äldre VA-ledningar och utbyggnad av befintligt ledningsnät.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är programmering och installation av PLC, HMI och SCADA-system samt elkonstruktion inom VA-området. I övrigt förekommer underhåll, driftsättning och nyinstallationer av elektronik och andra installationer både planerade och akuta. 

I tjänsten ingår också att delta i bolagets friskvårdsprogram och andra personalutvecklande aktiviteter. Vi är en hälsosam arbetsplats, hos oss röker vi inte. 

Kvalifikationer

Du ska ha eftergymnasial utbildning inom el samt erfarenhet inom PLC- programmering, god kunskap i programmeringsverktygen Control Builder och Automation Builder samt felsökning av elanläggningar. Du skall kunna upprätta ritningsdokumentation i El ProCad eller E-plan. Meriterande är kunskap om DOX 10 samt SCADA-systemet iFix. Det är bra om du även har intresse för närliggande områden inom branschen och har goda kunskaper i Elsäkerhetsverkets regelverk. 

God svenska och engelska i tal och skrift är ett krav samt B-körkort. 

Som person vill vi att du har förmåga att arbeta strukturerat, är noggrann och har en analytisk förmåga. Ett flexibelt sinne och förmåga att prioritera om vid behov gör arbetet lättare. En god initiativförmåga och lätt för att samarbeta ser vi som självklart hos oss. 

Vi är ett bolag som värnar om vår personal och arbetar mycket med delaktighet och ständiga förbättringar. Vårt mål är att pensionera friska medarbetare! 

Vi eftersträvar mångfald bland medarbetarna avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
O
mfattning:   Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2019-08-20
Referensnummer:   A890938
Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner:

Jonas HeimdahlGruppchef0480-45 12 67
Heine LindqvistEl- och automationstekniker0480-45 12 66
Linn SjögrenHR/stabschef0480-45 12 17

Övrigt

Vi tillämpar löpande rekrytering, men sista dag för ansökan är 2019-08-28.