Han blir ny försäljningschef på Karl H Ström

Publicerad 7 jan 2016, 12:43

Magnus Martinelle har rekryterats som ny försäljningschef på leverantören Karl H Ström. Han rekryteras från Esylux där han varit vd sedan bolaget gjorde sitt intåg på den svenska marknaden.

Magnus Martinelle började sin tjänst som försäljningschef på Karl H Ström den 1 januari i år. Han arbetade fram till i höstas som vd för Esylux, en tjänst han haft sedan bolaget lanserades på den svenska marknaden 2007.

Den Jönköpingsbaserade elteknikleverantören Karl H Ström omsatte 96 miljoner kronor 2014. Fokus framöver ligger på el- och belysningsteknik och Magnus Martinelle framhävs som rätt person för detta.

– Med Magnus stärker vi vår organisation för att möta marknadens krav och ta ett helhetsgrepp när det gäller belysningsstyrningar. Nu tillför vi företaget ytterligare resurser och kunskap inom området genom Magnus kompetens, det säger vd Stefan Lundh.

Magnus Martinelle blir delägare i Karl H Ström och tar också plats i styrelsen tillsammans med Stefan Lundh Och Anders Söderlund.

– Jag är väldigt glad över förtroendet och utmaningen. Karl H Ström satsar stenhårt på en fortsatt tillväxt och det är ett väldigt genuint företag med en härlig företagskultur, säger Magnus Martinelle.

Bolaget är sedan 1990 svensk generalagent för Steinel och på företaget finns specialkompetens inom sensorprodukter. Bolaget är baserat i Jönköping där merparten av de 23 anställda är stationerade.