Logga in

Ledande montören ser ljuset i tunneln

Publicerad
21 maj 2015, 10:30
| Uppdaterad
24 feb 2021

Vid byggbodarna i närheten av tunnlarna sprang vi på Goodtechs ledande montör i Hallandsåsprojektet, Krister Eriksson. Han har fullt upp – hela tiden – men svarade gärna på några snabba frågor.

Berätta om vad du gör i projektet?

– Som ledande montör utför jag naturligtvis elinstallationer, men jag har också hand om arbetsfördelning, planering och möten med andra yrkesgrupper. Projektets storlek och det faktum att det bara finns två ”hål”, i vardera ändar av tunnlarna, har krävt rätt mycket planering med andra yrkesgrupper när det gäller logistik och transporter av material och körning av liftar och andra fordon.

Hur är det att jobba i det här projektet?

– Det är ju ett väldigt omtalat projekt generellt, så vi själva talar mycket om det. Det är kul. Vi har precis klarat av spänningssättningen av tunneln så vi ser ”ljuset” i tunneln nu. Det känns spännande. Många jag pratar med hemma vet inte riktigt att projektet fortfarande pågår efter alla dessa år så det är klart att det känns speciellt att vara med och färdigställa ett av landets kanske mest omtalade projekt.

Vad har varit det roligaste i arbetet?

– Man träffar mycket roliga människor i ett så här stort projekt.

Varför blev du elektriker?

– Jag har en kusin som var elektriker när jag skulle välja gymnasieutbildning, så jag valde det. Det ångrar jag inte. Elektrikeryrket är så varierande och man byter arbetsplats ganska ofta. Det känns sällan enformigt.

Vad tycker du elteknikbranschen behöver?

– Fler tjejer. De kan lika bra som vi killar.