Bilderbok når hela byggbranschen

Publicerad 20 jan 2015, 10:32

I höstas tog NCC tog fram en bilderbok för att lära utländska underleverantörer om säkerhet på jobbet. Boken blev en succé även bland den egna personalen. Nu vill Sveriges Byggindustrier (BI) sprida boken till hela branschen.

Elinstallatören har tidigare berättat om bilderboken ”Tysta boken”. Den trycks av NCC och handlar om hur man ska arbeta säkert på byggarbetsplatser. Enligt NCC har Tysta boken bidragit till att antalet olyckor på NCC:s byggarbetsplatser sjunkit med 40 procent.

Under förra året delades Tysta boken ut till alla 18 000 medarbetare i NCC:s verksamhetsländer. Den första upplagan på 20 000 exemplar är slut. NCC tryckte nyligen boken i ytterligare 10 000 exemplar.

Men boken har även tryckts i nya upplagor av BI, och är tillgänglig för medlemsföretagen via organisationens arbetsmiljörådgivare.

– Den här boken är en fantastisk trycksak som når ut till alla oavsett språk. Boken ger oss ett ypperligt tillfälle att visa branschgemenskap i den viktiga säkerhetsfrågan, säger Petra Flyborg, nationell projektledare för fokusområdet En säker arbetsplats på BI.