Goodtech köper kraftföretag

Publicerad 29 okt 2014, 10:19

Goodtech har köpt Power Control AB i Sundsvall, som är verksamma inom kraftanläggningar. Enligt Stefan Helmvall, Divisionschef Power, på Goodtech blir förvärvet en viktig pusselbit för Goodtechs satsning inom kraft- och energisegmentet. Power Control AB blir en del av Goodtech från och med den 30 oktober 2014.

– Vår redan starka kraftingenjörsstyrka om cirka 100 medarbetare får nu ett bra tillskott med kompetenta medarbetare. Detta är självklart en god nyhet med målsättningen att förbättra vår marknadsposition ytterligare genom förstärkning av vårt tjänsteutbud inom transmission, distribution och kraftproduktion, säger Stefan Helmvall.

I september 2014 samlade Goodtech sin kraftverksamhet i Norge och Sverige i divisionen Power. Power Control AB har lång erfarenhet av att projektera, konstruera och driftsätta kraftanläggningar inom samtliga spänningsområden.