Logga in

Elinstallatören ökar med 160 procent

Publicerad
27 feb 2014, 13:27

Elinstallatörens upplaga har ökat kraftigt de senaste månaderna. Den officiella siffran från TS, som reviderar svenska medier, släpptes för bara några dagar sedan och visar att tidningen nått en upplaga på 14 400 exemplar det senaste halvåret. Det ska jämföras med 8 900 exemplar för 2012.

– I själva verket är upplagan betydligt högre än så. De första numren i år har vi haft närmare 23 000 prenumeranter och upplagan fortsätter att öka. Men eftersom upplageökningen startade först i september förra året så slår den inte igenom fullt ut på 2013 års siffror, säger Elinstallatörens chefredaktör Henrik Nygård.

Förklaringen till den stora framgången är en bred satsning på medlemsexemplar. Sedan i höstas kan alla anställda som arbetar med elteknik på Elektriska Installatörsorganisationens (EIO) medlemsföretag utan kostnad få en egen prenumeration av tidningen. Det är EIOs styrelse som fattat beslutet.

– Vi gjorde det för att varje medarbetare ska få mer kunskap om de omvälvande förändringar som sker inom elteknikbranschen. Det är förändringar som öppnar nya möjligheter för branschens anställda och företag. Elinstallatören är branschens ledande tidning och håller med sitt omfattande innehåll läsarna uppdaterade om den rasande snabba utvecklingen inom elteknik, men också inom tele, data och säkerhet, förklarar Thomas Carlsson, EIOs styrelseordförande.

Satsningen på medlemsexemplar har hittills resultaterat i mer än 13 000 nya prenumeranter, där den största gruppen är elektriker. 

– Vi på redaktionen är oerhört glada över alla nya läsare. Man kan med rätta nu säga att Elinstallatören är hela elteknikbranschens tidning. Men det ställer också stora krav på oss på redaktionen att göra en tidning som är intressant, angelägen och underhållande för alla både gamla och nya läsare.