Elinstallatören - Branschens ledande eltekniktidning
Sök på hemsidan

 


 


 

 

VVS och Plåt i strejk

2012-04-25

Den första strejken på över 20 år drabbar nu VVS-sektorn. Efter att Byggnads sagt nej till medlarnas hemställan i går kväll träder strejken i kraft onsdagen den 25 april klockan 06.00. Tio VVS- och kylföretag samt fyra plåtslageriföretag drabbas.

- Vi är verkligen förvånande över Byggnads stridsåtgärder, eftersom vi tidigare har haft ett samförstånd när det gäller avtalsförhandlingar. Därför är det nu första gången på över 20 år som vi har konflikt på våra avtalsområden, säger Roine Kristianson, vd på VVS Företagen, i ett pressmeddelande.

- Konflikten äventyrar lönsamheten för ägarledda småföretag och därmed även anställningstryggheten för medarbetarna. Den innebär också stor inverkan på dessa företag som redan verkar under hård konkurrens och i en vikande konjunktur, säger Robert Jakobsson, Förhandlingschef på VVS Företagen.

- Det här innebär att våra medlemsföretag förhindras att leverera viktiga samhällsfunktioner. Våra medlemsföretag hotas av omfattande produktionsstörningar i en vikande konjunktur. Detta försvårar för företagen att behålla sina uppdrag, och sin konkurrenskraft och därmed sina medarbetare, säger Thomas Dahlberg, vd på Plåtslageriernas Riksförbund.

Tillbaka
  Ansvarig utgivare: Henrik Nygård